Výživou ke zdraví

Termín : přesunuto na září 2018
Přednášející: Ivona Chaloupková
Cena:  300 Kč

První přednáška Ivony Chaloupkové z cyklu přednášek o výživě vycházející z principů makrobiotického vaření, přizpůsobeného českým podmínkám.

Proč a jak se stravovat, abychom pročistili a zharmonizovali své tělo i duši a prospěli svému zdraví. Ozdravíme si jídelníček racionální výživou vycházející z principů makrobiotiky, která má základy v čínské medicíně.

Makrobiotický způsob stravování se v mnohém blíží vegetariánství. Základem makrobiotického jídelníčku jsou celozrnné obiloviny, čerstvá zelenina, luštěniny. Je doplněn řasami, rybami, ovocem z podnebního pásma, ve kterém žijeme, semeny, ořechy, oleji lisovanými za studena. Ochucuje se přírodně kvašenými octy, sojovou omáčkou, miso pastou, kořením z našeho podnebního pásma apod. Omezuje se či zcela vynechává maso zejména vyšších zvířat, vejce, mléko a výrobky z něj, cukr, bílá mouka, alkohol, dráždivá koření. Strava se přizpůsobuje individuálním potřebám a stavu organismu, způsobu života.

Ivona Chaloupková