Pečení kváskového chleba s Alžbětou

Aktuální termíny

O kurzu

Účastníci se dozvědí základní informace o žitném kvásku (rozdíl kvásek x kvasnice, vliv kv. pečiva na zdraví, důvody proč péct s kváskem, …) a jeho uchovávání a domů si odnesou kvásek a mouku na jeho udržování.

Každý si vytvoří vlastní chleba, který si odnese domů k upečení.

Účastníky provedu celým procesem tvorby chleba od založení kvasu až po upečení. = Prostě naučí se péct chleba . Pro zájemce je možné připravit i bezlepkový kvásek, ale to je potřeba uvést předem při rezervaci. (Ovšem bezlepkový chleba si u mě neudělají) Na kurzu je možné si koupit ošatku nebo formu na chleba (cena v rozmezí 100 – 300 Kč). Ochutnávka slaného i sladkého kváskového pečiva.

Co s sebou:
zástěru, mísu, vařečku, utěrku, nádobku na kvásek (ideálně sklenici zavařovačku 0,7 l na závit), ošatku nebo formu na chleba (pokud mají vlastní – jinak možnost koupit na kurzu).
 
Rezervujte si, prosím, svá místa včas.

Malá inspirace

O lektorovi

Alžběta Matušková

Kurzovné

Cena: 450 Kč

Kurz můžete uhradit na účet nebo v hotovosti před začátkem kurzu: 2600942500/2010
Prosíme do zprávy pro příjemce prosím uveďte své jméno. Variabilní symbol vám bude vygenerován s rezervací.