Rok s bylinkami

Aktuální termíny

Prosím místa si rezervujte nejpozději týden před seminářem. Lektorka si potřebuje připravit materiál (bylinky).

O kurzu

Rok s bylinkami

Věděli jste, že bylinky můžete sbírat a zpracovávat po celý rok? Každý měsíc si budeme povídat o tom, které orgány v těle můžete podpořit podle čínského orgánového kalendáře, o bylinkách, které můžete v danou dobu sbírat a zpracovávat. Dozvíte se o tradicích a zvyklostech našich předků spojených s jednotlivými ročními obdobími. A navíc si pokaždé odnesete domů vlastnoručně vytvořený bylinkový výrobek.

  • Jak si bez zbytečné chemie udržet a posílit zdraví?
  • Jak si vyrobit vlastní bylinkový čaj, mast, tinkturu či sirup? 
  • Poznejte léčivou sílu bylinek v našem praktickém kurzu:
  • Bylinky od kořenů k plodům

Hledáte cesty, jak léčit a uzdravit sebe a svou rodinu? Víte, že bylinky můžete sbírat a zpracovávat v každou roční dobu? Nemusíte kupovat drahé produkty, nepotřebujete znát stovky bylin, svou lékárnu naleznete na každé louce, zahrádce či doma za oknem. V našem kurzu se naučíte základy bylinkaření. Dozvíte, které bylinky by neměly chybět v domácí lékárničce, jaké dary přírody můžete využít v kuchyni a jak je zpracovávat, jak si namíchat léčivý čaj, jak snadno vyrobit tinkturu, sirup či mast. Budeme si povídat o využití květů, plodů, listů i kořenů, o tradicích a zvyklostech našich předků spojených s jednotlivými ročními obdobími. Uvaříme si bylinkový čaj a ochutnáme domácí sirup. Pomyslným plodem našeho tvoření bude vlastnoručně vytvořený výrobek z bylinek, který si odnesete domů.  Workshopem Vás provede bylinkářka Radka Svatošová.   

Malá inspirace

O lektorovi

Radka Svatošová

Profesně se věnuje lidem se zdravotním postižením a léčivé bylinky ve všech podobách jsou její velkou radostí.  Zajímá se především o bylinářství v kontextu původních slovanských a keltských tradic a o využívání našich místních bylin. Připravuje pravidelná povídání o bylinkách pro Český rozhlas Pardubice. Jejím inspirátorem, učitelem a blízkým spolupracovníkem je známý bylinkář Vláďa Vytásek.

Kurzovné

Cena předplatného do června: 2.500 Kč
Cena za jednotlivý vstup: 300 Kč

Kurz můžete uhradit na účet nebo v hotovosti před začátkem kurzu: 2600942500/2010
Prosíme do zprávy pro příjemce prosím uveďte své jméno. Variabilní symbol vám bude vygenerován s rezervací.